Fläskfilé med anklever och balsamico-och pinjevinegrette

4

Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • 4 st skivor anklever
  • 1 ask sockerärtor
  • smör
  • 2 dl balsamicovinäger
  • 1 dl Pinjekärnor
  • 2 msk socker
  • 1 st scharlottenlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • salt
  • 10 st potatisar
  • 4 dl grädde
  • 1 st lök finhackad
  • 1 st kl Vitlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stycka filéen i medaljonger och stek i smör. Strimmla sockerärtorna och koka dem lätt i smörat lättsaltat vatten. Halstra och lägg på anklevern som garnityr på fläskfilén servera med pinjevinegrette.
  2. Rosta pinjekärnorna, slå på vinäger, vatten olivolja och socker låt dra i ca 5 min.
  3. Potatisgratäng:
  4. Skala och skiva potatisen varva allt slå på grädde, kör färdigt i 200¤ i ca 40 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept