Fisk och skaldjurscocktail

4

Du behöver

  • 50 g skalade räkor
  • 50 g rå lax
  • 0,5 kokt hummer
  • 1 röd kvisttomat
  • 2 sticklökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 grapefrukt
  • 1 lime
  • 1 apelsin
  • Lite koriander
  • 0,5 röd chili
  • 0.5dl olivolja
  • 1 avokado

Gör så här

  1. Skär fisken och skaldjuren i 0.5 gånger 0.5 stora bitar och ställ kallt. Skala apelsinen och grapefrukten och skär ut filéerna, dela den i mindre bitar, pressa ur saften och blanda samman med fisken och skaldjuren.
  2. Koka tomaten en kort stund och ta bort skinn och kärnor, tärna ned och blanda i. Skär sticklöken i ringar, finhacka vitlöken och strimla koriandern och blanda i. Finhacka chilin och pressa limen och häll i. Skala och kärna ur avookadon och skär ned i ½cm stora bitar. Låt stå och dra i tio minuter och smaka av med salt och svartpeppar. Serevera i små glas med sked.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept