Fish ´n chips

4

Du behöver

  • 8 medelstora potatisar
  • 500 g kolja
  • 3 ägg
  • 8 msk mjöl
  • 2 dl öl
  • olja till fritering
  • vatten
  • salt
  • rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Lös riktigt mycket salt i en skål med ljummet vatten. Strimla potatisen fint med t ex en mandolin till tunna strips. Lägg dem i vattnet för att dra ut stärkelsen medan fritösen värms upp.
  2. Skär fiskfiléerna i avlånga bitar.
  3. Rör mjöl, öl och äggulor till en kladdig smet. Vispa äggvitorna hårt i en annan skål. Montera försiktigt ihop de två äggsmeterna. Doppa fiskbitarna i smeten och fritera till vacker färg. Pressa ut vattnet ur potatisstripsen ordentligt och fritera dem också. Låt dem rinna av på papper och salta extra om det behövs. Servera rödvinsvinäger till som dippsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept