Färsbiffar med rotselleri

4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri, ca 100 g
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2,5 dl Kelda matlagningsgrädde
  • smör
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl solrosskott

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv morot och selleri. Blanda färsen med vitlök, råkost, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl grädde till en jämn färs. Forma till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida. Häll i resten av grädden i pannan. Krydda med soja och låt skyn koka ihop några minuter. Strö över solrosskotten. Servera biffarna med lättstekta grönsaker och kokta kikärtor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept