Färsbiffar med rödbetor och feta

Pelle Johansson

Färsbiffar med rödbetor och feta

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 350 g nötfärs, 10 % fett
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 rödbetor
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2,5 dl Kelda lagalätt
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk soja
  • 50 g Apetina feta 3 %

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Skala och ?nhacka vitlöken. Skala och grovriv rödbetorna. Blanda färsen med vitlök, rödbetor, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl gräddmjölk till en jämn färs. Forma 8 jämna biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3 ? 4 min på varje sida. Häll i resten av gräddmjölken i pannan. Krydda med soja och låt skyn koka ihop någon minut. Smula över osten. Servera biffarna med lättstekta grönsaker och kokta kikärtor.