Dumplings

Du behöver

Till degen:

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 st ägg

Till fyllningen:

  • 1 påse spenat
  • 500 g grovmalen fläskfärs
  • 10 cm finhackad purjolök
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk mushroom-soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Till ca 48 knyten:
  2. Blanda till degen. Arbeta den fast och slät. Täck med en fuktad handduk.
  3. Förväll spenaten, spola den i kallt vatten och grovhacka den. Finhacka purjolöken och blanda alla ingredienserna till fyllningen.
  4. Knåda degen lite till och forma två rullar, ca 2 cm i diameter. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar, strö över lite mjöl och täck med en handduk.
  5. Kavla ut plättar av degen, ca 8 cm i diameter, lägg i 1 msk fyllning, vik ihop och nyp ihop knytet väl. Lägg på mjölad plåt.
  6. Koka upp ca 3 liter vatten och släpp ner knytena. Rör så de inte fastnar i botten. Låt dem koka upp igen, tillsätt 3 dl kallt vatten och när vattnet kokar upp igen och knytena flyter upp är de färdiga. Koktid ca 3 - 4 minuter. Lägg upp på varmt fat och servera en dippsås av soja och vinäger till. Man kan även steka knytena.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept