Dillbakad sej med citronsyltad fänkål

4

Du behöver

  • 600 g sejfilé eller annan vit fisk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Citronsyltad fänkål:

  • 1 fänkål, ca 350 g
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk Arla smör-&rapsolja
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 msk socker
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet äpple, dill, curry
  • salt och peppar
  • 2 dl ruccola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär fisken i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form. Skala och hacka vitlöken. Blanda dill, olivolja, vitlök, salt och peppar. Bred blandningen på fisken och tillaga i mitten av ugnen 10-15 min.
  2. Skär fänkålen i mindre bitar, skala och hacka schalottenlöken och lägg i en kastrull. Tillsätt smör-&rapsolja, vin, socker, citronsaft och citronskal. Koka upp och sjud under lock tills fänkålen är mjuk, ca 10 minuter. Blanda ner crème fraiche och koka upp. Smaka av med salt och peppar och vänd ner ruccola. Servera fisken med citronsyltad fänkål och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept