Chokladkaka med apelsingnista

8

Du behöver

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 100 g malen mandel
  • 2 dl strösocker
  • 6 msk olja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl sojamjölk
  • 6 msk vatten
  • Glasyr:
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 st apelsiner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en kakform. Blanda mjöl och kakao i en skål. Tillsätt mandel, socker, olja och vaniljsocker. Häll i sojamjölk och vatten och blanda till en jämn smet. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 30 minuter. Gör under tiden glasyren. Skölj apelsinerna väl och riv det yttersta skalet fint. Pressa ut all apelsinsaft på ett fat med kant eller i en liten skål. Rör i florsockret. Fortsätt att röra tills glasyren är jämn. Vält försiktigt ut den färdiggräddade kakan på ett galler. Låt svalna något. Bred på glasyren. Gör gärna ränder i glasyren med en vanlig gaffel. Pudra över rivet apelsinskal.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept