Chicken tikka balti

Pelle Johansson

Chicken tikka balti

17 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer

Marinad:

  • 1 msk koriander
  • 1 msk kummin
  • 2 msk färsk ingefära
  • 2 msk vitlök
  • färsk koriander
  • färsk grön chili
  • 3 msk olja
  • 1 dl yoghurt
  • 1,5 dl citron, saft
  • 3 msk tikkapasta
  • 2 msk myntasås
  • 1 msk chili/paprika pulver
  • 2 msk garam masala
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 msk kashmir masala
  • röd hushållsfärg

Gör så här

  1. Marinaden:
  2. Ingefäran och vitlöken mixas. Blanda sedan med övriga ingredienser.
  3. Marinera kycklingen i ca 6-7 tim. Grilla sedan kycklingen i ugnen på 250 grader i 15 min.
  4. Servera med saffransris och Tikka baltisås. Strö över färsk koriander.