Bulgogi - koreanskt eldkött

4

Du behöver

  • 1 kg entrecote i lövtunna skivor
  • Marinad:
  • 1 st skalat finhackat päron
  • 2 msk finhackad purjolök
  • 1 msk pressad vitlök
  • 1 tsk pressad ingefära
  • 1 dl soja
  • 4 msk strösocker
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 2 msk sesamolja

vid servering:

  • 2 msk sesamfrön
  • 1 st gul lök
  • 8 st champinjoner

Tillbehör:

  • 2 st huvuden bladsallat
  • sojabönpasta
  • inlagda grönsaker (kimchi)
  • kokt ris

Gör så här

  1. Köttet går lättast att skära i lövtunna skivor när det är lättfryst. Blanda samman ingredienserna till marinaden och blanda dem med köttskivorna i en form. Täck med plastfilm och ställ in i kylen för ca 6 timmars marinering. Den som har stekhäll för bordet, slät eller japansk/koreansk med en liten kulle, lägger upp det marinerade köttet vackert på ett fat, strör över sesamfrön och dekorerar med lite skivade champinjoner och lök, resten av svamp och lök serveras vid sidan. Var och en tar sedan för sig och steker själv sitt kött, sin svamp och sin lök på hällen. Har du inte stekhäll går det utmärkt att steka det marinerade köttet i het gjutjärnspanna. Stek först allt kött och håll det varmt i en serveringsform. Stek sedan skivorna av svamp och lök och skvätt över, om du har kvar, marinad. Servera genast med kokt ris, sojabönpasta och inlagda grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept