Bondbrudarnas oxfilé med sparris

4

Du behöver

  • 800 g hängmörad oxfilé
  • 2 st morot
  • 2 st palsternacka
  • 2 st rödlökar
  • 200 g pinjenötter
  • 2 citroner
  • 1 dl olivolja
  • 200 g ruccola
  • 200 machesallad
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 ask grön sparris
  • 4 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Putsa och stek oxfilén runt om på hög värme. Låt det gå färdigt u ugnen på 150 grader i cirka 12 minuter.
  2. Gnid in steken med citronskal och pressad vitlök.
  3. Rosta grönsakerna med salt, peppar och olivolja i ugnen på175 grader i cirka 40 minuter.
  4. Skölj salladen och servera med rostade pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept