Biff med lök och ugnsstekt timjanpotatis

4

Du behöver

  • 4 ryggbiffar av nötkött, ca 500 g
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk äppelmos eller 2 krm brun farin
  • Ugnsstekt potatis
  • 800 g potatis, t ex mandelpotatis
  • 1 msk smält smör eller rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl färsk grovhackad timjan

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen väl och skär den i halvor. Lägg potatisen i en ugnssäker form eller långpanna. Pensla med smör eller olja. Stek i ugn ca 15 minuter. Krydda den stekta potatisen med salt och grovhackad timjan. Skala löken och skär den i skivor. Fräs löken i smör på svag värme i en stekpanna ca 10 minuter. Rör ner äppelmos eller farin. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i stekpannan. Stek biffarna i omgångar, 2 minuter per sida, beroende på hur genomstekt du vill att biffen ska vara. Salta och peppra biffarna. Tips! Förenkla genom att använda fryst tärnad potatis. Stek i ugn i 250°
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept