Apelsin -och kummingrillade revben med äpple och "kålslåw"

4

Du behöver

  • 800 g tjocka revbensspjäll
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1 msk stött kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk grovmald svartpeppar
  • 1 dl honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • ?Kål slaw?
  • 6 dl fint strimlad spetskål eller vitkål, ca 200 g
  • 1 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet äpple, dill, curry
  • 2 dl solrosskott

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Skär revbenen i bitar.3. Blanda apelsinskal, kummin, salt, peppar, honung och vinäger till en glace. Gnid in revbenen med glacen och lägg på ett ugnssäkert fat.
  3. Tillaga i mitten av ugnen ca 40 min, vänd revbenen några gånger under tillagningstiden.
  4. Landa kålen med saltet i en bunke och låt det stå och dra minst 30 min. Krama ur vätskan ur kålen. Skala och skiva löken och riv äpplet grovt. Blanda kål, lök, äpple och crème fraiche.
  5. Vänd ner solrosskotten strax före servering. Servera tillsammans med revbensspjällen och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept