Kantarellsoppa med dill

Kantarellsoppa med dill
Foto: Stefan Wettainen
Från Svamplycka

Dill och kantareller är en vanlig konstellation i Ryssland och andra östländer och en mycket lyckad sådan kan vi lova.

Receptet ger 3-4 portioner.

5 augusti 2010
Visa mer

Du behöver

  • 7–8 dl färska kantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • salt efter smak
  • vitpeppar ur kvarn
  • 1 liter höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • några dillstjälkar
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk finhackad dill

Gör så här

  1. Finhacka kantarellerna.
  2. Fräs svamp och lök sakta i smör i en rymlig tjockbottnad kastrull tills de har fin färg och börjar dofta gott. Salta och peppra.
  3. Häll på buljongen och tillsätt dillstjälkarna. Låt soppan koka under lock i cirka 15 minuter.
  4. Fiska upp dillstjälkarna. Tillsätt crème fraiche och hackad dill. Låt koka upp och sedan sjuda i 5 minuter.
  5. Smaka av och servera, gärna med lantbröd eller vitt formbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept