Kokoskyckling med ris

20 min
4
Kokoskyckling med ris
Foto: Fredrik Sandin Carlson
20 min
4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 pkt wokgrönsaker
  • 1 tsk ingefära
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 st lime
  • matolja
  • 2 dl basmatiris

Gör så här

  1. Koka upp riset i dubbel mängd lättsaltat vatten. Sänk värmen och låt småkoka under lock i cirka 15-20 minuter.
  2. Strimla kycklingen och bryn den i en stekpanna med lite olja.
  3. Slå på kokosmjölken och lägg i grönsakerna, ingefäran och currypastan. Pressa i limesaft och koka cirka 10 minuter. Smaka av med salt på slutet.
  4. Servera med nykokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept