Lövbiffspanna med pepparrot

Från Förkväll

Lövbiffsrulader med äpple och gräddsås. Strö pepparrot och salladslök över rätten vid servering.

Per portion inklusive tillbehör
Energi 460 kcal
Protein 28 g
Kolhydrat 48 g
Fett 17 g

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g lövbiff
  • 1 äpple
  • smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 dl färsk pepparrot, riven
  • 1 dl salladslök, finskuren

Gör så här

  1. Kärna ur och skär äpplet i 8 klyftor. Rulla in en klyfta i varje lövbiff, fäst med tandpetare.
  2. Bryn ruladerna runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda i grädden och koka på medelvärme ca 12 min. Lyft upp ruladerna och ta bort tandpetarna. Red av såsen med majsstärkelsen utrört i 1 msk kallt vatten.
  4. Lägg tillbaka ruladerna i pannan. Koka upp och sjud ca 2 min. Strö över pepparrot och salladslök precis innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept