Falafel med harissa eller sambal oelek

Pelle Johansson 25 mars 2010
Falafel med harissa eller sambal oelek
Foto: Fredrik Sandin Carlson
20 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 400 g kikärter (1 burk)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 2 krm harissa eller sambal oelek
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 msk smör- och rapsoljeblandning

Gör så här

  1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken.
  2. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja.
  3. Forma smeten till små ovala, platta bullar och stek dem på medelvärme i smör och rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör Se fler

Fler goda recept