Flygande Jacob

15 februari 2012
Flygande Jakob
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Förkväll
Gratänger Vardagsmiddag Matlåda Lättlagat Snabbt Kyckling

Färdiggrillad kyckling, jordnötter, knaperstekt bacon, chilisås, grädde och bananer i en oslagbar kombination. Flygande Jacob är en riktig klassiker!

Namnet Flygande Jacob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.

30 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Flygande Jacob

  • 3 dl mellangrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter
  • 1 grillad kyckling
  • ca 140 g bacon
  • 2 bananer

Gör så här

  1. Flygande Jacob
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta bort skinn och ben från din grillade kyckling. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
  3. Skala och dela bananerna på längden.
  4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg banan ovanpå.
  5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
  7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.
Kommentera receptet

Fler goda recept