Kokosglass med grillad ananas

Kokosglass med grillad ananas
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Kokosglass med grillad ananas

10 ingredienser

4h 15 min

En fräsch dessert med exotiska smaker. Hemgjord kokosglass med Malibu serveras med grillad ananas.

Ingredienser

portioner

Kokosglass

  • 400 g kokospulver
  • 1 dl Malibulikör
  • 0,5 dl limefrukt, juice
  • 2 dl sockerlag
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk glykos

Grillad ananas

  • 1 ananas
  • malen ingefära (pulver)
  • rörsocker
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glassen och kör i glassmaskin, eller frys den i en stor bunke och rör om då och då till glassmassan har fast konsistens. det tar cirka 3-4 timmar.
  2. Blanda vin, råsocker och ingefära. Skiva frukten och låt den marinera i vinet en stund.
  3. Grilla i grillpanna och servera med den goda glassen.