Pecannötskaka med äpple

Pecannötskaka med äpple
Foto: TV4

En jättegod men mäktig kaka som kan serveras som dessert eller till kaffe eller te.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 175 g smör
  • 1 st äpple
  • 100 g pecannötshalvor
  • 175 g farinsocker
  • rivet skal av 1 citron
  • 250 g vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • Glasyr:
  • 2-3 msk lönnsirap
  • 0,5 tsk majsstärkelse
  • 2 msk vatten,kallt
  • 2 msk citronsaft,pressad

Gör så här

  1. Låt smöret bli rumstempererat. Värm ugnen till 175°. Skala och tärna äpplet. Grovhacka nötkärnorna. Smörj en kakform med hål i mitten.
  2. Lägg smöret, socker och citronskal i en bunke. Sikta ner mjölet och bakpulvret i skålen. Tillsätt äggen och vispa tills blandningen är luftig och krämig. Rör ner mjölken, äppelbitarna och nötterna. Grädda i 40-45 minuter eller tills kakan känns fast i mitten.
  3. Glasyr: Ringla 3 msk av lönnsirapen över kakan. Blanda samman resten av sirapen, majsstärkelse, vatten och citronsaft i en liten kastrull. Koka upp under ständig omrörning. Låt svalna i 5 minuter. Skeda eller pensla glasyren över kakan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept