Peanut butter cupcakes

1 h
12 cupcakes
Spela video Peanut butter cupcakes
Foto: TV4

Saftiga jordnötsmuffins som toppas med en riktigt härlig och len jordnötsfrosting. Succé på fikabordet!

Tips! Om du inte har vitvinsvinäger och mjölk hemma kan du istället använda filmjölk.

4 februari 2017
1 h
12 cupcakes

Du behöver

Cupcakes

  • 200 g mjölk, 3 % (2 dl)
  • 5 g vitvinsvinäger (0,5 msk)
  • 150 g vetemjöl (2,5 dl)
  • 3 g bikarbonat (0,5 tsk)
  • 2 g bakpulver (0,25 tsk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 150 g farinsocker (2 dl)
  • 50 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g crunchy jordnötssmör (1,5 dl)
  • 55 g ägg (1)

Frosting

  • 200 g creamy jordnötssmör (2 dl)
  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 120 g florsocker (2 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 100 g vispgrädde (1 dl)

Gör så här

  1. Cupcakes
    Sätt ugnen på 170 grader, varmluft. Blanda mjölk och vinäger i en bunke.
  2. Sikta ner mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Vispa farinsocker, smör och jordnötssmör fluffigt i en annan bunke. Vispa ner ägget. Blanda i de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar. Blanda tills det blir en slät smet.
  4. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 19 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
  5. Frosting
    Vispa jordnötssmör, smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke. Vispa tills det blir en jämn frosting. Tillsätt slutligen saltet och därefter grädden i omgångar. Vispa tills det blir en fast och fin frosting.
  6. Spritsa frosting på varje cupcake.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept