Peanut butter banana ice cream

3-4 h
8
Peanut butter banana ice cream
Foto: Frederik Zäll
3-4 h
8

Du behöver

  • 2 stora ägg
  • 1,75 dl strösocker
  • 5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl salta jordnötter, finhackade
  • 0,5 mogen banan
  • lite citronsaft

Butter scotch

  • 2 dl muscovadosirap
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl grädde
  • 3 msk smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Gaffla bananen med lite citronsaft, till en slät smet. Ställ kallt.
  2. Vispa upp äggen hårt tills de är ljust fluffiga, tillsätt sockret lite i taget under konstant vispande.
  3. Vispa sedan i grädden och mjölken och blanda väl.
  4. Ta en deciliter av blandningen och vispa ihop med jordnötssmöret. Vänd sedan ner jordnötssmörsblandningen i den stora bunken igen. Blanda väl.
  5. Kör glassmixen i er glassmaskin till den är nästan klar. Vänd då ned banansmeten och de hackade jordnötterna. Kör ytterligare i några minuter.
  6. Låt glassen stå i frysen i minst 2 timmar innan servering.
  7. Butter scotch
    Värm sirap, socker, smör och en nypa flingsalt i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills allt smält samman. Låt sjuda i några minuter och låt sedan svalna i 10-15 minuter. Rör om då och då.
  8. Vänd i grädden, blanda och servera med den delikata glassen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept