Laxsoppa med skaldjur

15 min
4
Laxsoppa med skaldjur
Foto: Susanne Hallmann
15 min
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st purjolök
  • 0,5 g saffran (1 pkt)
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 msk fiskfond
  • 2-3 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl kaffegrädde
  • 20 st räkor, stora, skalade
  • 10 st musslor, stora med skal, tillagade
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Dela laxen i 4–6 bitar.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök, strimla purjolöken.
  3. Fräs lök, vitlök, purjolök och saffran i smör i en stor kastrull eller traktörpanna.
  4. Tillsätt fiskfond, vatten och vin till fisksoppan.
  5. Sjud utan lock ca 10 minuter.
  6. Smaka av.
  7. Häll i grädde och lägg försiktigt ned laxbitarna.
  8. Sjud din fisksoppa ca 5 minuter.
  9. Lägg ner räkor och musslor och låt dem bli varma utan att koka.
  10. Klipp över koriander över fisksoppan vid serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept