Salsa med gravad lax och koriander

Salsa med gravad lax och koriander
Foto: Susanne Hallmann

Frisk salsa på finhackade tomater, avokado, rödlök och chili smaksatt med lime, vitlök och färsk koriander. Servera till gravad lax. Recept från kokboken Lax – från vardag till lyx.

Färdigt på: 25 minuter + tid i kylen
Rostat bröd är gott som tillbehör.

Läs mer om boken och kolla in fler recept från

Lax – från vardag till lyx


12 april 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g gravlax
  • 2 st tomater
  • 1 st avokado
  • 1 st rödlök
  • 1 st mellanhet chilifrukt, urkärnad, alt ½ tsk chiliflakes
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1-2 st limefrukter
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Hacka tomater, avokado, rödlök och chili.
  2. Blanda hacket med pressad vitlök.
  3. Pressa över saft från lime.
  4. Strimla koriander och blanda i tillsammans med oljan, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Fördela salsa på assietter och ställ kallt före servering.
  6. Skär gravlax i små bitar och lägg dem ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept