Dillbräserad färskpotatis

Dillbräserad färskpotatis
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Dillbräserad färskpotatis

6 ingredienser

25 min

Svenskare kan det inte bli!

Bräsera innebär att man steker/kokar köttet med lite vätska, t.ex. vin eller olja, under lock. Detta gör att vätskan stannar kvar i kärlet och att smakerna koncentreras i den lilla mängden vätska som finns. Man bräserar köttet också för att det ska bli mörare.

Källa: Wikipedia

Ingredienser

portioner
  • 6 färskpotatisar, tunt skivade
  • 5 g dill
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 50 g smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka ihop buljongen. Skala och skiva potatisen, lägg ner den i grytan med buljongen och koka den mjuk däri. Häll av potatisen när den är färdigkokt och lagom mjuk. (Den ska inte vara helt genomkokt)
  2. Värm upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Lägg ner dill, potatis och kryddor och stek tills potatisen fått en gyllenbrun yta.