Timjankryddad kycklingcasserole

4

Du behöver

  • 4 kycklinglår
  • 0,5 spetskålshuvud, skuren i bitar
  • 2 fasta potatisar, typ sparrispotatis
  • 100 g torkade vita bönor
  • 1 schalottenlök, skalad och strimlad
  • 8 vitlöksklyftor, delade
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 6 kvistar grov timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar persilja, plockade och skurna
  • 2 kvistar körvel, plockade och skurna
  • lite citronskal
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Stek kycklingen hårt i panna i olivolja, låt schalottenlöken steka med mot slutet.
  2. Slå på vatten så att det täcker och lägg i buljongtärning, timjankvist och lagerblad.
  3. Sjud tills kycklinglåren har en temperatur på 70 grader vid benet. Lyft ur och sila buljongen. Låt kycklinglåren kallna och plocka av köttet.
  4. Koka potatisarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, lyft ur och skala.
  5. Skär dem därefter i skivor.
  6. Koka upp vatten, vitlöksklyftor och salt, häll i bönorna och koka dem mjuka.
  7. Koka upp buljongen, lägg i kålen och koka den mjuk.
  8. Avsluta med bönor, potatis, kyckling, timjan och de hackade örterna.
  9. Rippla lite olivolja över anrättningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept