Timjankryddad kycklingcasserole

4

Du behöver

  • 4 kycklinglår
  • 0,5 spetskålshuvud, skuren i bitar
  • 2 fasta potatisar, typ sparrispotatis
  • 100 g torkade vita bönor
  • 1 schalottenlök, skalad och strimlad
  • 8 vitlöksklyftor, delade
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 6 kvistar grov timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar persilja, plockade och skurna
  • 2 kvistar körvel, plockade och skurna
  • lite citronskal
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Stek kycklingen hårt i panna i olivolja, låt schalottenlöken steka med mot slutet.
  2. Slå på vatten så att det täcker och lägg i buljongtärning, timjankvist och lagerblad.
  3. Sjud tills kycklinglåren har en temperatur på 70 grader vid benet. Lyft ur och sila buljongen. Låt kycklinglåren kallna och plocka av köttet.
  4. Koka potatisarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, lyft ur och skala.
  5. Skär dem därefter i skivor.
  6. Koka upp vatten, vitlöksklyftor och salt, häll i bönorna och koka dem mjuka.
  7. Koka upp buljongen, lägg i kålen och koka den mjuk.
  8. Avsluta med bönor, potatis, kyckling, timjan och de hackade örterna.
  9. Rippla lite olivolja över anrättningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept