Tartelett på havskräfta, skogssvamp, dill och Karl Johan-mjölkskum

Du behöver

  • fjordörretputs och slag
  • grädde
  • äggvita
  • smördeg
  • havskräfta
  • toppmurklor
  • blandad svamp
  • lök
  • svampolja
  • reducerad havskräftsbuljong
  • dill
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl torkad Karl Johansvamp
  • 1 msk Karl Johan olja
  • salt

Gör så här

  1. Smördeg kavlas tunt och bakas av i tartelettformar.
  2. Svamp och murklor sauteras med lök och svampolja, mixas grovt.
  3. Havskräfta blancheras hastigt, skalas och fylls med svampblandning.
  4. Fisk och havskräfta mixas med salt och äggvita, monteras med grädde.
  5. Murklan fylls med färs och ångas av tills den är klar.
  6. Murkla, havskräfta, svamp dillsteks och arrangeras med svampmix i botten.
  7. Droppa på reducerad havskräftsbuljong och lägg på Karl Johan skummet.
  8. Karl Johan-mjölkskum:
  9. Blanda 3 dl mjölk, 1 dl torkad Karl Johan och 1 msk Karl Johan-olja. Låt dra 20 min.
  10. Sila och koka upp.
  11. Skumma med en aerolatte (luftskummare).
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept