Pilgrimsmussla Lyonnaise

4

Du behöver

  • 4 st pilgrimsmusslor
  • 100 g fint plockad blandsallad
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl matolja
  • 1 tsk citronjuice
  • 50 g sidfläsk, tärnat
  • 12 st vaktelägg (el. 4 vanliga)
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 st tunna skivor formbröd
  • 4 msk skirat smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Stek brödskivorna krispiga i skirat smör och bryt dem i bitar.
  2. Stek sidfläsket krispigt.
  3. Blanda dijonsenap, olivolja och matolja till en dressing, smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  4. Koka upp vatten och vinäger, knäck äggen försiktigt i en djup form.
  5. Slå på vattnet och rör runt försiktigt. Lyft äggen och kyl ner dem i isvatten.
  6. Stek pilgrimsmusslorna runt om, salta kraftigt. Dela varje pilgrimsmussla i fyra bitar.
  7. Blanda salladen med olivolja och lite salt.
  8. Arrangera pilgrimsmusslor, ägg, krutonger och sidfläsk på salladen.
  9. Lägg en liten klick senapsdressing i mitten och vid servering blandas allt på tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept