Panzanella - Toscansk brödsallad

Minska matsvinnet Paul Header

Panzanella - Toscansk brödsallad

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 6 kvisttomater, mogna
  • 2 paprikor, röd och gul
  • 3 msk kapris
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk svarta oliver, söta
  • 0,5 bondbröd, dagsgammalt (gärna bakat på durumvete)
  • 2 medelhavssardeller, skurna i bitar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Olja och rosta paprikorna i ugn, på 200 grader, tills skalet släpper.
  2. Skär ner 3 tomater och mixa dem med 1 msk kapris, 1/3 av basilikan, olivolja, rödvinsvinäger och vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Sila. Dressingen är klar.
  3. Skala och kärna ur paprikorna och skär dem i rätt breda strimlor.
  4. Skär ner resterande tomater i mindre bitar.
  5. Skär bort skorpan på brödet och dela det i kuber.
  6. Blanda brödet med dressing och vänd ner tomat, paprika, kapris, oliver, basilika och sardeller.
  7. Låt stå i en timme, så det hinner gôtta till sig ordentligt.
  8. Garnera med oliver och basilika, servera.