Kaffeskorpa med mascarponekräm och marsalanektariner

4

Du behöver

  • 4 st biscuits (hårda skorpor)
  • 2 äggulor
  • 50 g socker
  • 20 g smör
  • 1 tsk finmalt kaffe
  • 4 st mogna nektariner
  • 2 dl marsalavin
  • 100 g socker
  • 100 g mascarpone
  • 1 st äggula
  • 50 g socker
  • 1 liten bit 68% choklad
  • 1 st enkel espresso

Gör så här

  1. Börja med att tillreda kaffeskorporna. Mixa skorpor, äggulor, socker, smör och kaffe till en slät smet. Kavla ut till 3 mm tjockt och skär i rektanglar.
  2. Baka ca 10-15 minuter i 130 C. ugn.
  3. Skiva nektarinerna tunt. Koka upp marsala och socker, lägg i nektarinerna.
  4. Låt sjuda tills de är mjuka men med lite spänst kvar.
  5. Vispa mascarpone, äggula och socker till en luftig kräm.
  6. Sila marsalalagen, reducera till 1 dl, slå på espresson.
  7. Rippla sirapen över skorporna, lägg på mascarponekräm och nektarinskivor.
  8. Riv chokladen fint över.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept