Gräddstekt kyckling med karljohanssvampskräm

4

Du behöver

  • 1 st hel kyckling
  • 5 dl grädde
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 5 kvistar timjan, plockade
  • 8 st små karljohansvampar
  • 16 st annan typ av svamp, typ gulröd trumpetsvamp el. kantarell
  • 8 st små morötter, skalade
  • 8 st små lökar, skalade
  • 2 st stora mandelpotatisar, skalade
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 msk maizena
  • 1 dl kalvsky
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Stycka ur bröst och lår och stek dem hårt i panna.
  2. Sautera löken och stek svampen, lägg kycklingen ovanpå.
  3. Slå på grädde och timjan, bräsera klart i ugn på 110 C.
  4. Lyft ur kycklingbrösten först och låt låren koka klart.
  5. Plocka lårköttet i stora bitar.
  6. Red av såsen med maizena och sila.
  7. Stek schalottenlök och Karl-Johansvamp, mixa slätt och smaka av med salt och peppar.
  8. Koka potatis mjuk, passera och blanda med smör, mjölk och karljohans-svampspuré. Smaka av med salt och peppar.
  9. Koka smålök och morötter i saltat vatten, stek den blandade svampen.
  10. Blanda grönsakerna och svampen med såsen och lårköttet.
  11. Servera med några skivor bröst och karljohansvampskräm.
  12. Spräck såsen med några droppar kalvsky.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept