Glasrabarber med citron bizcochio och kardemummaglass

4

Du behöver

  • 2 st grova rabarber
  • 3 dl socker
  • 0,5 l vatten
  • En halv citron, saft
  • Kardemummaglass:
  • 450 g mjölk
  • 45 g socker
  • 30 g mjölk
  • 1,5 g kardemummakärnor
  • 60 g kondenserad mjölk
  • 12 g glukos

Citron bozcochio:

  • 90 g smör, smält och kallt
  • 130 g ägg
  • 5 g farinsocker
  • 75 g socker
  • 90 g mjöl
  • 5 g bakpulver
  • 1 st citron, saften
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • ev. citron verbena

Gör så här

  1. Koka upp vatten, lägg i rabarber och dra åt sidan. Låt stå tills mjuka, skiva tunt på längden.
  2. Kardemummaglass:
  3. Reducera mjölk och socker till 300 g.
  4. Koka 30 g mjölk med kardemummakärnorna.
  5. Blanda allt, den kondenserade mjölken och glukosen, kör i glassmaskin.
  6. Citron bozcochio:
  7. Rör ut farinsocker och socker i äggen.
  8. Blanda med mjöl och bakpulver, sist smör. Bred ut på plåt och baka 175 C. tills torr. Låt svalna och skär i bitar.
  9. Blanda citronlag blötlägg bizcochio i.
  10. Rulla rabarber runt om och servera med kardemummaglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept