Crème Ninon med räkor

Crème Ninon med räkor
Foto: TV4

Crème Ninon med räkor

Av: Paul - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min

Läcker ärtsoppa Crème Ninon med champagne, grädde och räkor.

Måtten på räkorna och champagnen är ungefärliga, smaka av.

Vintips:
Jules Muller Riesling Reserve 79 kr, art nr 6622

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 1 förp gröna ärtor [600 g]
  • 3 msk crème fraîche
  • sherry, ett par droppar
  • salt
  • peppar

Garnering

  • färsk pepparrot, riven
  • 250 g färska räkor
  • 1 dl grädde, vispad
  • 1 dl champagne

Gör så här

  1. Värm hönsbuljongen.
  2. Koka ärtorna i lätt saltat vatten i ca 5 min.
  3. Sila ärtorna i durkslag. Lägg ärtorna tillsammans med buljongen och mixa soppan slät.
  4. Tillsätt sherry, crème fraîche och smaka av med salt och peppar.
  5. Vispa grädden och vänd ner den i soppan tillsammans med ett glas champagne precis innan servering.
  6. Garnera varje portion med ett par räkor och färsk riven pepparot.