Bakad potatis på grillen

Bakad potatis på grillen
Foto: Jakob Fridholm
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Bakad potatis på grillen

Av: Paul Svensson

Från: Paul grillar

5 ingredienser

Stenbakad potatis är härlig som den är eller tillsammans med en god röra. Du kan också gröpa ur den och blanda innanmätet med örter, eller var lite modig och marinera den ihop med fisk och grönsaker. /Paul Svensson

Bakad potatis är en kanongrej att göra på grillen. Det finns två sätt. Antingen väljer man att baka den under lock på grillgaller eller så gör man som jag: Värm upp stenar i glöden och lägg dem i en trång ring runt potatisen i glöden.

Bakar man med lock förlorar man fördelen med ett fritt grillgaller att arbeta på under tiden som potatisen tillagas.

Receptet är hämtat ur

Paul grillar

.

Ingredienser

portioner
  • 3 bakpotatisar
  • 40 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 2 tsk havssalt

Gör så här

  1. Picka bakpotatisarna med en sticka och linda in dem i aluminiumfolie.
  2. Fös ut kolen mot kanterna och lägg stenar i en ring.
  3. Lägg potatisarna i mitten och täck med locket.
  4. Baka i ca 1 timme eller tills potatisarna är mjuka rakt igenom.
  5. Ta upp och grop ur.
  6. Gaffla sönder potatisen tillsammans med smör, olivolja, persilja och havssalt.