Färskpotatissallad med rädisor

Njut av enkel sommarmat
Foto: Jakob Fridholm
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Färskpotatissallad med rädisor

Av: Paul Svensson

Från: Paul grillar

13 ingredienser

En färskpotatissallad med rädisor, rabarber, färsklök och pepparrotssmör. Välj riktigt jordiga potatisar i affären, jorden skyddar ytan och skalet och bevarar smaken. Den här salladen signalerar sommar, sommar, sommar och passar i princip till allt grillat. /Paul Svensson

Jag tycker att man ska hedra färskpotatisen genom att koka den med dill och servera den med brynt smör i någon form, inget går upp emot det.

Receptet är hämtat ur boken

Paul grillar

.

Lär dig allt du behöver veta om potatis

.

Ingredienser

portioner
  • 800 g färskpotatis, skrubbad
  • dill
  • 1 msk smör
  • 2 knippen rädisa
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 stjälk rabarber
  • strösocker
  • 1 dl babyspenat
  • 50 g smör
  • 5 cm färsk pepparrot, skalad
  • citron, saften
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten med dillkvistar och en liten klick
  2. smör.
  3. Häll av vattnet och varmhåll potatisen vid sidan av grillen.
  4. Putsa rädisorna och färsklöken.
  5. Koka dem i saltat vatten, börja med löken och avluta med rädisorna.
  6. Kyl ner i kallt vatten.
  7. Hyvla rabarbern tunt med osthyvel och sockra lätt.
  8. Blanda potatis, rädisor, färsklök, spenat och rabarber.
  9. Bryn smöret i en stekpanna och vispa under tiden.
  10. Tillsätt riven pepparrot och citronsaft.
  11. Salta och peppra.
  12. Slå smöret över potatissalladen vid servering.