Färskpotatissallad med rädisor

Njut av enkel sommarmat
Foto: Jakob Fridholm
Från Paul grillar

En färskpotatissallad med rädisor, rabarber, färsklök och pepparrotssmör. Välj riktigt jordiga potatisar i affären, jorden skyddar ytan och skalet och bevarar smaken. Den här salladen signalerar sommar, sommar, sommar och passar i princip till allt grillat. /Paul Svensson

Jag tycker att man ska hedra färskpotatisen genom att koka den med dill och servera den med brynt smör i någon form, inget går upp emot det.

Receptet är hämtat ur boken

Paul grillar

.

Lär dig allt du behöver veta om potatis

.

27 juni 2011
Visa mer
6

Du behöver

  • 800 g färskpotatis, skrubbad
  • dill
  • 1 klick smör
  • 2 knippen rädisor
  • 1 knippe färsklök
  • 1 stjälk rabarber
  • socker
  • 1 näve färsk babyspenat
  • 50 g smör
  • 5 cm pepparrot, skalad
  • citron, saften
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten med dillkvistar och en liten klick smör.
  2. Häll av vattnet och varmhåll potatisen vid sidan av grillen.
  3. Putsa rädisorna och färsklöken.
  4. Koka dem i saltat vatten, börja med löken och avluta med rädisorna.
  5. Kyl ner i kallt vatten.
  6. Hyvla rabarbern tunt med osthyvel och sockra lätt.
  7. Blanda potatis, rädisor, färsklök, spenat och rabarber.
  8. Bryn smöret i en stekpanna och vispa under tiden.
  9. Tillsätt riven pepparrot och citronsaft.
  10. Salta och peppra.
  11. Slå smöret över potatissalladen vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept