Färskpotatissallad med rädisor

Njut av enkel sommarmat
Foto: Jakob Fridholm
Från Paul grillar

En färskpotatissallad med rädisor, rabarber, färsklök och pepparrotssmör. Välj riktigt jordiga potatisar i affären, jorden skyddar ytan och skalet och bevarar smaken. Den här salladen signalerar sommar, sommar, sommar och passar i princip till allt grillat. /Paul Svensson

Jag tycker att man ska hedra färskpotatisen genom att koka den med dill och servera den med brynt smör i någon form, inget går upp emot det.

Receptet är hämtat ur boken

Paul grillar

.

Lär dig allt du behöver veta om potatis

.

27 juni 2011
6

Du behöver

  • 800 g färskpotatis, skrubbad
  • dill
  • 1 klick smör
  • 2 knippen rädisor
  • 1 knippe färsklök
  • 1 stjälk rabarber
  • socker
  • 1 näve färsk babyspenat
  • 50 g smör
  • 5 cm pepparrot, skalad
  • citron, saften
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten med dillkvistar och en liten klick smör.
  2. Häll av vattnet och varmhåll potatisen vid sidan av grillen.
  3. Putsa rädisorna och färsklöken.
  4. Koka dem i saltat vatten, börja med löken och avluta med rädisorna.
  5. Kyl ner i kallt vatten.
  6. Hyvla rabarbern tunt med osthyvel och sockra lätt.
  7. Blanda potatis, rädisor, färsklök, spenat och rabarber.
  8. Bryn smöret i en stekpanna och vispa under tiden.
  9. Tillsätt riven pepparrot och citronsaft.
  10. Salta och peppra.
  11. Slå smöret över potatissalladen vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept