Du behöver

  • 0,75 tsk muskot
  • 10,5 tsk kardemumma
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 10,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl korinter
  • 3,75 dl socker
  • 70,5 dl vetemjöl
  • 70,5 dl rivna morotter
  • 20,5 dl olja
  • 2,25 dl yoghurt
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Topping:

  • 200 g Philadelphiaost
  • 0,75 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,25 dl riven morot

Gör så här

  1. Blanda kryddorna med bakpulver och vetemjöl. Tillsätt morötter, yoghurt och olja. Blanda samman. Häll smeten i en smord, brödform.
  2. Värm ugnen til 200 grader, sätt in kakan och sätt ner temperaturen till 165 grader. Grädda i ca 1, 5 timme eller tills stickprovet är färdigt. (Stickprov utförs genom att man sticker i kakans mitt, är stickan då torr är kakan färdig.) Låt kakan svalna.
  3. Topping: Rör Philadelphiaosten mjuk och smidig tillsammans med florsocker och vaniljsockret. Tillsätt den rivna moroten. Bred ut jämnt över morotskakan. Dela i 8 bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept