Du behöver

  • 1,25 dl rostade hela mandlar
  • 1,25 dl rostade hela hasselnötter
  • 1,25 dl torkade aprikoser
  • 1,25 dl torkade äpplen
  • 1,25 dl torkade katrinplommon
  • 0,5 dl torkade päron
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1,25 dl socker
  • 1,25 dl honung
  • 5 g florsocker

Gör så här

  1. Hacka den torkade frukten i mindre bitar (ju mindre bitar desto bättre) och blanda med kryddor och nötter.
  2. Sikta vetemjölet och blanda frukten och nötterna så att allting täcks med vetemjöl. Koka socker och honung i 1 minut på medelvärme. Blanda samman socker och frukt med en metallsked. (Var försiktig, det är varmt!).
  3. Formen kläs med bakpapper, både botten och sidorna. Lägg Panforten i formen och tryck ut massan med blöta fingrar. Värm upp ugnen till 180 grader, sätt in kakan och sätt ner temperaturen till 135 grader. Grädda i 135 grader i ca 30 minuter. Låt svalna i formen.
  4. Sikta över florsocker. Dela kakan i 8 bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept