Crème brûlée med äppelkompott

1h
4

Du behöver

Crème brûlée

  • 3,75 dl grädde
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 70 g socker
  • 4 äggulor
  • 4 msk råströsocker

Äppelkompott

  • 2 söta äpplen, skalade och skurna i bitar
  • 2 kanelstänger
  • 1 vaniljstång
  • 4 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Cremé brûlée
    Sätt ugnen på 96 grader.
  2. Koka upp grädde och mjölk ihop med en urskrapad vaniljstång och socker.
  3. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna helt. Tillsätt äggulor och häll upp i fyra serveringsformar.
  4. Tillaga formarna i ugnen i ca 30- 40 minuter. Låt svalna.
  5. Vid servering strö på råsocker och bränn av med en brännare.
  6. Äppelkompott
    Lägg äppelbitarna i en kastrull tillsätt kanelstänger, vaniljstång, socker och vatten. Låt småkoka 5-10 minuter.
  7. Red av med potatismjöl. Låt svalna och servera tillsammans med brûléepuddingen!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept