Crème brûlée med äppelkompott

Cremé brûlée med äppel kompott
Foto: TV4

Klassisk crème brûlée med kaneldoftande äppelkompott.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 februari 2010
1h
4

Du behöver

Crème brûlée

  • 3,75 dl grädde
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 70 g socker
  • 4 äggulor
  • 4 msk råströsocker

Äppelkompott

  • 2 söta äpplen, skalade och skurna i bitar
  • 2 kanelstänger
  • 1 vaniljstång
  • 4 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Cremé brûlée
    Sätt ugnen på 96 grader.
  2. Koka upp grädde och mjölk ihop med en urskrapad vaniljstång och socker.
  3. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna helt. Tillsätt äggulor och häll upp i fyra serveringsformar.
  4. Tillaga formarna i ugnen i ca 30- 40 minuter. Låt svalna.
  5. Vid servering strö på råsocker och bränn av med en brännare.
  6. Äppelkompott
    Lägg äppelbitarna i en kastrull tillsätt kanelstänger, vaniljstång, socker och vatten. Låt småkoka 5-10 minuter.
  7. Red av med potatismjöl. Låt svalna och servera tillsammans med brûléepuddingen!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept