Årevildmarkskrog svampsoppa med soavas och parmesan

4

Du behöver

  • Blandsvamp eller som jag använder rödgul trumpetsvamp ca: 3nävar torkad svamp. Obs. Blöt upp svampen i vatten ca: 5minuter innan anrättning.
  • Smör ca: 30gram
  • 1 st gul lök
  • 1 dl rödvin
  • 1 buljongtärning
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk honung
  • salt/peppar

Gör så här

  1. Fräs svampen i smör utan att ta färg.
  2. Tillsätt svampen upphackad i lökfräset, fortsätt fräsa lök och svamp i ytterligare några minuter.
  3. I med buljong, vin samt grädde och mjölk.
  4. Koka ihop till en lätt krämig koncistens
  5. Salta/peppra
  6. Som tillbehör till soppan rekomenderar jag riven parmesan ost och strimmlad/hackad ostekt soavas, vilket strös ner i den varma soppan.
  7. Servera till soppan ett gott mjukt tunnbröd med kapri ost.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept