Wasahofs Moules Marinières

Från Nyhetsmorgon

Franska musslor är en av de mest traditionella rätterna i Frankrike, som dessutom är gudomligt gott.

8 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg1 kg blåmusslor, skrubbade och tvättade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlök, finhackat
  • 3 msk smör
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • 8 dl torrt vitt vin
  • salt och vitpeppar efter smak

Majonnäs

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2,5 dl matolja
  • salt och vitpeppar

Ostronvinaigrette

  • 1 dlr rödvinsvinäger
  • 2 dl rött vin
  • 0,5 dl crème de cassis
  • 1 st fin hackad schalottenlök

Gör så här

  1. Moules Marinières: Sortera ut öppnade musslor och skrubba dem rena. Värm oljan i tjockbottnad kastrull. Fräs schalottenlök och vitlök. Häll på vinet. Lägg i musslorna. Sjud under lock i ca 3 minuter tills det att alla musslor har öppnat sig. Sortera ut stängda musslor. Klicka i smöret och smaka av med salt och vitpeppar. Strö strimlad persilja över tallriken.
  2. Majonnäs: Vispa ihop äggula, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och vitpeppar luftigt. Strila i oljan under kraftig omrörning.
  3. Ostronvinaigrette: Hacka löken, blanda ihop.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept