Roti - thaipannkaka

20 min
4
Roti - thaipannkaka
Foto: TV4
20 min
4

Du behöver

Pannkaka

  • 2,5 dl vetemjöl (eller rismjöl om man vill)
  • 1 st ägg
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl iskallt vatten
  • 1 msk smält smör
  • olja att steka i

Till garnering

  • kondenserad mjölk
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienser.
  2. Knåda degen tills den är mjuk.
  3. Dela degen i fyra delar.
  4. Tryck ut degen i cirkelrörelser, fukta fingrarna med olja då och då.
  5. Degen ska bli så tunn att den nästan går sönder.
  6. Stek pannkakorna i olja.
  7. Serveras med kondenserad mjölk och man kan även pudra florsocker ovanpå. Om man vill kan man låta degen stå en stund och dra ihop sig men det går bra att steka direkt också.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept