Paté på hare

Paté på hare
Foto: TV4

Den här patén kan man med stolthet ställa på bordet. Den smakar utmärkt gott ihop med syltade kantareller.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 250 g grovmalet kött av hare
  • 100 g finmalet rimmat fläsk
  • 200 g malet späck
  • 100 g fint tärnat späck
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk rött vin
  • 1 msk konjak
  • 1 msk salt
  • 1 tsk malen vitpeppar

Till formen:

  • små kvistar av färsk rosmarin
  • baconskivor

Till servering:

  • Syltade kantareller

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90°. Lägg rosmarinkvistar i bottnen på en ugnssäker form som rymmer ca 1 liter. Klä formen med baconskivor.
  2. Blanda samman harkött, rimmat fläsk, späcksorterna och grädde. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda med vin, konjak, salt och peppar. Stek en provklick och smaka av. Sätt till mer vin om färsen verkar för tjock. Häll färsen i formen ända upp till kanten och täck med baconskivor. Grädda i vattenbad i ugnen ca 2 timmar. Pröva med sticka att färsen stelnat.
  3. Lägg en skärbräda över den varma formen och ställ en kastrull eller annan tyngd ovanpå. Låt färsen svalna och sedan stå i kyl över natten. Servera med syltade kantareller.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept