I samarbete med Kung Markatta

Pastasoppa med tomat, tofu och grillad paprika

Kung Markatta Pastasoppa med tomat, tofu & grillad paprika
Foto: Johannes Wätterbäck
30 m
4

Du behöver

  • 1 burk Kung Markatta hela skalade tomater
  • 1 burk Kung Markatta grillad paprika
  • 6-8 soltorkade tomater
  • 2-5 tsk Kung Markatta grönsaksbuljong
  • 1 msk Kung Markatta ramslökolja
  • 2-6 tsk Kung Markatta basilikapesto
  • 4 nävar Kung Markatta dinkelskruvar tricolore
  • 1 block Kung Markatta tofu, marinerad eller naturell, skuren i små bitar
  • 1 påse Kung Markatta Snacksmix frö, till topping
  • 2-5 dl vatten
  • ev. lite salt

Gör så här

  1. Ta fram två medelstora kastruller. Sätt på pastavatten i den ena och häll ner hela skalade tomaterna, grillad paprika, 2 dl vatten samt de soltrkade tomaterna i den andra.
  2. Stavmixa ingredienserna så soppan blir slät och låt den puttra på svag-medelvärme i 10-15 min, spä med vatten om den blir för tjock.
  3. Lägg nu ner 4 nävar dinkelskruvar i det kokande och saltade pastavattnet och koka dem så att de har lite tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet i durkslag och fortsätt med soppan.
  4. Ringla ner en matsked ramslöksolja, finhacka tofun och lägg i, tillsätt grönsaksbuljong, pesto, lite salt och eventuellt mer vatten. Lägg i pastan och rör om.
  5. Tillsätt mer vatten om du vill ha en lösare konsistens och parera då med lite extra grönsaksbuljong och pesto så att den inte smakar för lite. Servera med rostade frön på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta