Pastasoppa med bönor

Pastasoppa med bönor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pastasoppa med bönor

7 ingredienser

Receptet till den här soppan kommer från Aostadalen i de italienska Alperna. Den blir mustig och kraftig och njutes gärna en kulen vinterdag. Ingredienserna kostar inte många kronor, och du kan lätt flerdubbla receptet. Så varför inte ställa till med soppkalas för många?

Ingredienser

portioner
  • 2 dl torkade bruna bönor
  • 2 dl pasta (av något slag)
  • 1,25 l grönsaksbuljong
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg bönorna i blöt över natten.
  2. Skala lök och vitlök. Skölj bönorna och koka dem i buljongen tillsammans med den hela löken och vitlöken i 1 1/2-2 timmar eller tills de känns mjuka. Plocka upp löken.
  3. Koka bönorna nästan klara. Lägg ner pastan och fortsätt koka tills den är klar. Krydda med lite nymalen peppar och salt.