Pastasallad med tonfisk

Pastasallad med tonfisk
Foto: TV4

För att göra den klassiska sallad Niçoise lite mera matig är pasta en bra ingrediens. Det gör salladen både barnvänlig och spännande.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl pasta, penne eller creste di gallo
  • 225 g blandade sallatsblad
  • 2 tomater
  • 2 burkar tonfisk (à 300 g)
  • 1 rödlök
  • 100 g haricots verts
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 dl oliver
  • Dressing:
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 2 tsk fransk kryddblandning
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag och spola över hastigt med kallt vatten.
  2. Låt tonfisken rinna av. Skär löken i halvmånar och skär bort topparna på bönorna. Skär tomaterna i klyftor. Skala äggen och skär även dem i klyftor. Blanda en dressing av fransk kryddblandning, vinäger, olivolja och pressad citronsaft.
  3. Lägg sallaten i en skål tillsammans med pasta, tomater, lök, tonfisk och bönor. Ringla över dressingen och blanda väl. Lägg på de klyftade äggen och strö över oliver.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept