Pastasallad med skinka och ärtor

Pastasallad med skinka och ärtor
Foto: TV4

Pasta blir alltid gott med skinka och ärtor. Tillsammans med inlagd gurka och äpplen får denna klassiska pastasallad en rolig smakbrytning. Servera salladen med sås på en buffé eller annan tillställning som inte får kosta så mycket, men ska mätta många och passa de flesta smakriktningar. Vill du göra en helt vegetarisk sallad så byt ut skinkan mot soltorkade tomater, tärnad mozzarella och basilika.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner kokt pasta
  • 250 g skinka, rökt, tärnad
  • 2 st ättiksgurkor, tärnade
  • 2 st äpplen i små klyftor
  • 125 g frysta gröna ärter, kokta

Sås:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk majonnäs
  • 6 msk gurkspad
  • persilja, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda såsen och smaka av. Lägg upp övriga ingredienser på fat och servera såsen till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept