Pastasallad med paprika, sardeller och mozzarella

Pastasallad med paprika, sardeller och mozzarella
Foto: TV4

Tycker du bättre om ansjovis än sardeller tar du det. Givetvis kan du ta paprika av bara en färg, men hoppa inte över grillningen. Den gör paprikan så jättegod!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 2 sardellfiléer
  • 60 g mozzarella ( 1/2 klump)
  • 0,5 dl svarta oliver
  • 8 kaprisbär
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • malen svartpeppar
  • 1 tsk olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Spola den hastigt i kallt vatten och låt den rinna av i durkslag.
  2. Grilla paprikorna. Lägg halvorna på en plåt med bakpapper direkt under grillelementet. Sätt grillen på högsta värme. Låt paprikahalvorna bli mörka och blåsiga, vänd dem lite då och då. Lägg att svalna i en plastpåse. Dra av skinnet och strimla dem. Kärna ur oliverna.
  3. Hacka sardellfiléerna och skär mozarellan i små bitar. Blanda samman pasta, paprika, sardeller, oliver och mozzarella. Strö över svartpeppar och droppa över oljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept