Pastasallad med lax och sockerärter

Pastasallad med lax och sockerärter
Foto: TV4

Halstrade kuber av lax är gott i sallad. Till den milda laxen krävs sallatssorter med karaktär och smak, till exempel roman, rucola och ekblad. Denna rätt är även mycket vacker, med allt det gröna till de svagt rosafärgade laxkuberna.

10 juli 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 500 g skruvmakaroner
  • 500 g blandade gröna sallatsblad
  • 200 g sockerärter
  • 1 bunt grön sparris
  • 3 vårlökar
  • 0,5 slanggurka
  • 0,5 grön zucchini
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • Vinägrett:
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vit vinäger
  • 1 msk svensk senap
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • brödkrutonger
  • riven västerbottenost

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda salt, peppar och vinäger och vispa ner pressad citron, senap och olja.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet och låt den rinna av. Skär vårlök, gurka och zucchini- strimlor och sparrisen i bitar. Koka upp lättsaltat vatten och sjud sparris och sockerärter 1 minut. Låt dem rinna av. Blanda sparris, sockerärter, pasta, vårlök, gurka och zucchini med vinägretten.
  3. Skär laxen i kuber. Skala och hacka vitlöksklyftan fint och fräs den i olja. Halstra laxkuberna och krydda dem med salt och peppar. Arrangera sallatsbladen på ett serveringsfat. Fördela salladsblandningen ovanpå. Strö till sist över vitlök och laxkuber. Servera med brödkrutonger och riven ost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept