Pastasallad med het pesto och kronärtskockshjärtan

Pastasallad med het pesto och kronärtskockshjärtan
Foto: TV4

Här har vi använt en annorlunda variant av pesto. Till peston behöver du en mixer. Het poblanochili och rostade pumpakärnor ger salladen en smak av Mexiko som passar utmärkt till milda kronärtskockshjärtan.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g pennepasta
  • 1 dl poblano pesto, recept nedan
  • 6 kronärtskockshjärtan från burk
  • 1,5 msk finstrimlad salladslök
  • 1 msk sherryvinäger
  • 50 g riven parmesanost
  • salt och malen svartpeppar

Poblanopesto, 3 dl:

  • 3 poblano
  • 1 dl neutral olja till stekning
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl rostade pumpakärnor
  • 2 dl rucolablad
  • 1 dl rapsolja
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Poblanopesto: Värm ugnen till 175 °. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek poblanon i den heta oljan tills skalet släpper. Lägg över poblanon i en skål, täck med plastfilm och ställ kallt ca 10 minuter. Rosta oskalade vitlöksklyftor och pumpakärnor på en plåt i ugn i ca 5–7 minuter. Skala den rostade vitlöken och kärna ur och skala poblanon. Mixa poblano, pumpakärnor, rucola och vitlök. Tillsätt rapsoljan, mixa till en jämn smet och krydda med salt och peppar.
  2. Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av vattnet genom durkslag och spola hastigt med kallt vatten. Lägg den kalla pastan i en stor skål.
  3. Skär kronärtskockshjärtana i mindre bitar och strimla salladslöken fint. Blanda pastan med pesto, kronärtskocksbitar, salladslök, vinäger och parmesan. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept