Pastapaella

Pastapaella
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pastapaella

15 ingredienser

Den här rätten kan med fördel lagas av en liten kycklingrest. Den har chans att bli alla barns favorit. En mycket snabblagad måltid.

Ingredienser

portioner
  • 200 g conchigiale-pasta
  • 350 g grillad kyckling, kött av
  • 1 burk musslor
  • 150 g skalade räkor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 l kycklingbuljong
  • 3 tsk curry
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • olivolja, att fräsa i
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • 10 räkor med skal
  • 10 blåmusslor, med skal
  • 1 citron

Gör så här

  1. Koka upp kycklingbuljongen med curry och saffran. Koka pastan i buljongen. Häll av pastan, håll den varm och spara buljongen.
  2. Låt musslorna från burken rinna av. Skala och hacka löken. Ansa paprikan och skär den i tärningar. Fräs burkmusslor, lök och paprika i olivolja. Tillsätt kycklingen och pastan. Häll över lite av buljongen, lägg i musslorna med skal och låt stå och småputtra några minuter. Skär citronen i klyftor.
  3. Ta bort om någon mussla inte öppna sig. Krydda med salt och peppar. Vänd ner de skalade räkorna strax före servering. Dekorera med räkorna med skal och citronklyftor.